A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Globális klímaváltozás ellen

Napjainkban globálisan hatalmas problémákat okoz a klímaváltozás,melyért a fogyasztói társadalom a felelős.

Természetessé válik napjainkban a szelektív hulladékgyűjtés,egyre elterjedtebbek az elektromos autók és az újrafelhasznált hulladékból készült új termékek,igyekszünk kevesebb energiát felhasználni ,hogy csökkentsük a  szén-dioxid kibocsátást.,de mit tehetünk még...?

Talán nem mondunk újat azzal,hogy a ruhaipar kiemelkedő szerepet kapott a pusztító hatása miatt az éghajlatváltozásban...

 A ruhák elkészítéséhez felhasznált textilek előállítása az egyik legszennyezőbb iparág, a bolygónk  teljes szén-dioxid kibocsátásának 5%-át teszi ki,ráadásul hatalmas vízmennyiséget pazarlunk el a textilek,főként a pamut előállításához.

Az ezredforduló óta több mint 50%-al több ruhát vásárolunk,és dobunk ki,pedig azok még kifejezetten jó állapotban vannak,köszönhető ez főként  a fast fashion márkák kifejezetten olcsó termékeinek...Ugye mindenki vásárolt már egy -Ennyiért biztos nem hagyom ott! - darabot?!

 A ruhaipar a ruhák elkészítéséhez szükséges anyagok gyártásától egészen a használt ruhák elégetéséig rendkívül környezetszennyező. Az alapanyag jelentős mértékben valamilyen fajta műanyag,pl poliészter. Ezek ráadásul gyakran mérgező anyagokat tartalmaznak, ami a természetbe kikerülve, valamint a feldolgozás során eredetileg tiszta vízzel érintkezve visszafordíthatatlan szennyezést okoznak az élővilágban. A többek között viszkózgyártás során használt mérgező anyagokat nem egyszer a törvényben előírt, környezetkímélő szabályozásokra fittyet hányva a természetes vizekbe engedik bele...

A csak pamutot tartalmazó darabok vásárlása sem jelent  megoldás, hisz az ezekhez szükséges gyapot termesztéséhez használt műtrágya szintén környezetszennyező,és az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) tanulmánya alapján egy pamut póló elkészítéséhez 2700 liter vízre van szükség, ami egy felnőtt 2-2,5 évi folyadékszükségletének elegendő. A mértéktelen és meggondolatlan ruhavásárlások sorozatával tehát az egyik legfőbb természeti kincsünket is veszélyeztetjük, a vizet,miközben   a világ lakosságának 30%-a nem jut megfelelő ivóvízhez.

Mit tehetünk mi a ruhaipar káros szennyezésének csökkentése érdekében?

Minőséget és nem mennyiséget vásárlunk,hiszen ezzel hozzájárulunk a kevesebb új darab gyártásához ,valamint tovább használjuk a még jó állapotú ruháinkat. Amit mégis meguntunk nem a szemétbe dobjuk,hanem eladjuk, esetleg adományozzuk rászorulóknak,vagy olyan szervezeteknek akik eljuttatják a megfelelő családoknak,embereknek.

Mi magunk is vásároljunk használt ruházati termékeket,viszont itt is törekedjünk a minőségibb darabokat megtalálni! Vásároljunk klasszikus,természetes anyagból készült cipőket ruhákat,úgynevezett örök darabokat,amik akár évtizedekig is kiszolgálhatnak.

Ebben is szeretnénk az emberek segítségére lenni,hisz közös feladatunk,hogy megmentsük a Földet gyermekeink,unokáink számára!

A webshopban megtalálható ruhadarabokat saját magunk ellenőrizzük,hogy azok a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfeleljenek,állapotukat minden esetben feltüntetjük és lehetőség szerint újrafelhasznált anyagokba csomagoljuk!Titeket is erre bíztatunk,amennyiben megváltok egy-egy darabtól!

 

 

Title Text

Kedves vásárlóm! A webáruház fejlesztés alatt áll,emiatt a rendelések felvétele szünetel! A Facebookon változatlanul elérhetőek a termékek!

Nem lépek be.